Jyväskylä / Teatteri Eurooppa Neljä Laajavuori

Jyväskylä / Teatteri Eurooppa Neljä

TEATTERI EUROOPPA NELJÄ - LAAJAVUORI KESÄ 2015

Ohjelmisto 2015:

KEKKONEN – SYNTYMÄSTÄ KUOLEMATTOMUUTEEN

Tänä kesänä Jyväskylässä suomalaista elämää ja lähihistoriaa katsotaan sinivalkoisten kekkossilmälasien läpi, kun Teatteri Eurooppa Neljä ylpeänä esittää musiikilla maustetun komedian Kekkosesta. Eikä se olekaan mikä tahansa komedia, vaan kuningaskomedia.

Kekkonen - syntymästä kuolemattomuuteen on Tuomas Parkkisen kirjoittama tarina pojasta, joka syntyy Lepikon torppaan, oppii kolmivuotiaana lukemaan ja väittelee seitsenvuotiaana tohtoriksi. Urho rakastaa kilvoittelua ja voittamista ja inhoaa kaljuuntumista ja kommunisteja. Poliitikkona mies jakaa mielipiteitä, myös niille jotka eivät halua kuulla, kamppailee puolivuosisadan päästäkseen valtaan, ja loppujen lopuksi tuo kansansuosiossa kylpevä ikivaltias valitaan niin monta kertaa tasavallan kekkoseksi, ettei hän enää itse muista olevansa Kekkonen.

Tuomas Parkkisen kirjoittama komedia on hykerryttävän hauskaa kesäteatteria, jossa saunotaan, kirmataan hameväen perässä, nautitaan väkijuomia ja kiroillaan. Se on läpeensä romanttinen komedia, jonka päähenkilö kirjoittaa rakkauskirjeitä - milloin kenellekin.